Powered By Blogger

7 septembrie 2008

Să cadă un cap !

"Cine-i vinovat? Cine-i vinovat? Poate că eu, poate că tu, poate că...." vorba cântecului. Domnilor, este inadmisibil la ce am fost martori, noi (microbiştii români), aseară. Da, trebuie să recunosc, am şi eu meteahna asta cu microbu în sânge. Cu greu m-am abţinut să nu scriu ceva referitor la scandalul pornit acum câteva zile la Timişoara. Cu siguranţă aş fi fost subiectiv în privinţa aceasta (din cauza celor 6 ani de facultate petrecuţi în oraşul de pe Bega), iar situaţia nu îmi este limpede deloc. Aşa că, cel mai corect mi s-a părut să mă abţin. Însă după ruşinea de meci de sâmbătă seara a trebuit sa ies la rampă şi să atac. Mi se pare mizerabil tot ceea ce se întâmplă în FRF. Cum poate conducerea forului sa accepte cu atâta seninătate o asemenea umilinţă? Cum poate selecţionerul României să spună că se aştepta la acest rezultat (ROMANIA-LITUANIA 0-3, pt. neavizaţi)? S-a ajuns la un nivel de indolenţă şi mârşavie, totodată, de neconceput. Trebuie să cadă mai multe capete! Uşor uşor, încep să am încredere în cele spuse de Marian Iancu. Totul se desfăşoară în beneficiul propriului interes, şi nu se face nimic pentru fotbalul românesc. Toate astea trebuie să înceteze, şi trebuie odată pentru totdeauna să intrăm în normalitate şi corectitudine. RESPECT domnule Marian Iancu, şi mult succes în demersurile dumneavoastră! Luptă Timişoara, şi dărâmă încă odată un sistem comunist, cel din fotbalul lui Naşu şi Corleone! Forza POLI!!!

Un comentariu:

ARTCINEMAadi spunea...

Demisia lui Sandu e o falsa problema. E adevarat ca daca ea s-ar produce nu ar fi nici un necaz pentru fotbalul romanesc. Nu s-a gasit inca omul care sa nu poata fi inlocuit, iar Nasu' nu e cu siguranta o somitate in materie de fotbal..Dar infrangerea cu Lituania nu trebuie sa fie motivul pentru demiterea lui Sandu. Pe undeva infrangerea cu Lituania e normala si trebuia asteptata. Practic ce s-a intamplat? Am pierdut cu Lichtenstein, San Marino, Andorra sau Doamne' fereste, Faeroe? Suntem totusi o tara mult prea neinsemnata la nivel de fotbal de echipa nationala incat sa consideram o infrangere, chiar cu 0-3, cu Lituania, ca fiind o catastrofa. Sa fim seriosi si sa judecam calm, “la rece”.Mutu si Chivu sunt jucatori importanti in Europa. Nu mari, doar importanti. Mutu nu e Raul, nu e Messi, nu e Cristiano Ronaldo, nu e Ribery..Chivu nu e nici el Terry, Puyol sau Lucio. De aici insa incolo echipa Romaniei e astazi una modesta, fara jucatori care sa spuna ceva in Europa. Vedetele noastre sunt vedete doar pe GSPTv. Goian e o bijuterie in Ghencea, in restul Europei mai gasesti vreo 100 la fel. Lobby e inger pazitor in Stefan cel Mare,dar ma indoiesc ca poate prinde un loc d etitular la o echipa cu pretentii din Occident. Radoi o fi fost “la o secunda de Inter” cum se jura la o emisiune acum doua zile procuratorul-sef Giovanni-Cattani,dar e la ani lumina de ceea ce exista in Italia pe postul sau. Contra e pe final de cariera, Marica e un atacant oarecare in Bundesliga.Despre Tamas, Banel, Cocis sau Daniel Nicolae nici nu merita sa vorbim. E evident pentru mine ca mai degraba trebuie sa ne asteptam la esecuri cu Lituania, decat sa speram ca mai putem invinge Olanda. De unde insa aceasta falsa-credinta ca Romania are azi o nationala ce trebuie sa aspire la performante in fotbal? Raspunsul il aflam in noi..Suntem mereu usor influentati de un rezultat onorabil.Transformam in victoria unei intregi natiuni o intamplare fericita,dar care trebuie tratata totusi ca o intamplare. Victoria cu Olanda a fost o intamplare, dovada ca ea nu s-a mai putut repeta peste doar 7-8 luni. Egalurile cu Italia si Franta sunt onorabile rezultate ale unui anti-joc total. De fapt daca Pisti Covaci a promovat in urma cu peste 30 de ani “fotbalul-total”, Piti a incercat “anti-fotbalul total”. Invatul are si dezvat, dar asta cere timp. Iar Romania,lipsita de oamenii ei de baza,nu a reusit sa se dezvete de anti-fotbal.
Cat despre Iancu de Timisoara sau de Ferentari. Cand spui cu nonsalanta ca ai dat mita si o faci dupa 4 ani de alte posibile astfel de ilegalitati , nu pot sa te transformi in aparatorul dreptatii . Chiar daca oponentul tau e poreclit pe buna dreptate Nasu'..